Powrót >>>>>
Sałatki:
Oto wybrane rodzaje produkowanych sałatek:
bałkańska - sałaty mieszane, sałata pekińska, ogórek zielony, pomidor,
papryka świeża, ser feta, dresing
meksykańska - fasola kolorowa, kukurydza, papryka świeża, czuszka, pikle,
sos pomidorowy
duńska - por, jajko, ser żółty, szynka wieprzowa, jabłko, sos majonezowy
amerykańska - ryż, kurczak wędzony, papryka, kukurydza, ser ziołowy, dresing
złota - ananas i brzoskwinia, ser żółty, szynka drobiowa, kukurydza,
sos majonezowy
czeska - ziemniak gotowany, wieprzowina grilowana, cebula, papryka,
groszek zielony, dresing
FRESCO - makaron ozdobny, kurczak grilowany, szpinak siekany, jajko,
czosnek, dresing
Do góry
"Gorący talerz":
Gorący talerz - jest ultra nowoczesnym produktem przygotowanym według tradycyjnych
receptur przy użyciu najnowszych technologii. System pakowania Duni-form przy
zastosowaniu specjalnej atmosfery ochronnej (PET)zapewnia długi czas świeżości
potraw bez użycia konserwantów.
Gorący talerz to zestaw, w którym znajduje się przekąska, dwa dania główne
wraz z dodatkami oraz deser. Tak skomponowany posiłek stanowi podstawę pysznej
i różnorodnej kolacji. Kilka połączonych zestawów to już prawdziwa uczta smaków
dla większego grona przyjaciół.
Łatwość przygotowania, oryginalny smak, oraz wyjątkowa świeżość to główne atuty
Gorącego talerza.
Zamknięte opakowanie, po uprzednim nakłuciu każdej komory, podgrzewamy w kuchence
mikrofalowej 650-700W przez około 5-6 minut.
Danie, po uprzednim zdjęciu folii można również odgrzewać w piecu w temperaturze
max.900C przez około 10 minut.
Gorące danie podajemy w
oryginalnym opakowaniu lub
na osobnych talerzach.
Gorący talerz INDYJSKI
Zestaw skomponowany na bazie tradycyjnych przepisów kuchni indyjskiej.
Jest to jedna z najbardziej egzotycznych i różnorodnych kuchni świata.
Na przystawkę proponujemy samossa - mini pierożki z kruchego ciasta z wkładem
z gotowanych warzyw i chilli.
Danie główne stanowi ryż basmati - tradycyjny indyjski ryż długoziarnisty,
do którego podajemy tikka chicken - grillowaną pierś z kurczaka marynowaną
w przyprawach tikka z jogurtem na musie kalafiorowym, oraz vindaloo z
wieprzowiny marynowanej w czerwonym winie z czosnkiem, przyprawami i ziemniakami.
Na deser podajemy pyszny pongal - puding ryżowy gotowany z mlekiem z dodatkiem
cukru trzcinowego oraz orzechów nerkowca.
Gorący talerz TEX-MEX
Tex-Mex to kuchnia łącząca tradycje kuchni meksykańskiej ze współczesną
kuchnią amerykańską stanu Teksas. Jej cechą charakterystyczną jest większa ilość
mięsa kosztem fasoli i dodatków warzywnych.
Na przystawkę przygotowaliśmy chinichanga - prostokatną tortillę z
farszem wegetariańskim.
Danie główne to pinto z fasoli i ziemniaków z przyprawami do którego
podajemy kurczaka rojo - grillowaną pierś marynowaną w sosie rojo,
oraz birrię - pieczoną na parze wieprzowinę marynowaną w ostrym sosie
pomidorowym z dodatkiem ziemniaków.
Deser stanowi arroz con leche - słodki puding mleczno-ryżowy.
Gorący talerz JAPOŃSKI
Zestaw skomponowany na bazie tradycyjnych przepisów kuchni japońskiej.
Kuchnia japońska to nie tylko sushi. To olbrzymia różnorodność potraw z mięs,
ryb i warzyw, których receptury opierają się na sezonowości i dostępności składników.
Przystawkę stanowią mini krokieciki ziemniaczane z warzywami - karokke pan.
Danie główne stanowi yakitori - grilowany kurczak z papryczką,
grzybami i porem oraz gyudon - tradycyjna potrawa na bazie duszonej
wołowiny podawane do tradycyjnego japońskiego ryżu.
Na deser anko daifuku - deser owocowy z dodatkiem słodkiej pasty fasolowej.
Gorący talerz TRADYCYJNY
Zestaw skomponowany na bazie tradycyjnych przepisów kuchni polskiej.
Na przystawkę podajemy pierożki z pieca z gryczanym farszem.
Danie główne to gordon drobiowy - zapiekana pierś kurczaka,
nadziewana papryką, piklami i żółtym serem oraz szaszłykada - grillowana
wieprzowina z wędzonką, cebulą i grzybami serwowane z toczonymi ziemniaczkami.
Deser to przepyszna tradycyjna szarlotka z kruszonką.
Do góry
Sushi:
- Spaider rainbow sushi - krab pieczony w tempurze / ogórek / tuńczyk / łosoś / kawior czerwony / awokado / zielona cebulka / kaisen sos
- Blue roll sushi - tuńczyk / łosoś / kawior / mango / ogórek / miód
- Tiger roll sushi - krewetki królewskie smażone w tempurze / ogórek / awokado / czerwony imbir / sałata
- Gyuataki roll sushi - polędwica wolowa / grzyby / awokado / czerwony imbir / sezam
- Yakitori roll sushi - kurczak grilowany / wątróbka drobiowa / por / papryka / grzyby / dymka
- Curry sushi - wegetariańskie - ryż z curry / sałata / cebula / marchew / awokado / cukinia / ogórek / makaron sojowy / kiełki rzodkiewki
Do góry
Surówki:
- newada - z białej kapusty z ogórkiem i koperkiem
- arizona - z czerwonej kapusty z porem i jabłkiem
- celestyńska - z buraków z papryką
- karotka - z marchwi i jabłka
- duńska - z pora, jabłka i marchwi
- brazylijska - z białej kapusty i ananasa z czosnkiem
Do góry
Jarzyny:
- buraki zasmażane
- kapusta zasmażana
- marchweka z groszkiem
- szpinak zasmażany
Do góry
"Pierogi świata":
Pierogi tradycyjne:
- z mięsem mieszanym wieprzowo-wołowym,
- z mięsem drobiowym,
- z kapustą i grzybami - farsz z kapusty kiszonej i grzybów suszonych
z dodatkiem pieczarek,
- z serem na słodko,
- ruskie na ostro,
- ze szpinakiem - farsz ze szpinaku zasmażonego z czosnkiem i serem;
Pierogi z pieca - z ciasta drożdżowego:
- z mięsem mieszanym wieprzowo-wołowym,
- z mięsem drobiowym,
- z kapustą i grzybami - farsz z kapusty kiszonej i grzybów suszonych
z dodatkiem pieczarek,
- z kaszą gryczaną;
Pierożki indyjskie - samossa:
- z mięsem,
- wegetariańskie,
- ze szpinakiem,
- z kurczakiem;
Do góry
Tortille;
- z farszem wegetariańskim,
- z mięsem wołowym,
- z serem i papryką na ostro,
- z fasolą i szpinakiem,
- z kurczakiem,
Do góry
Warzywa świerze:
- mieszanka warzywna - włoszczyzna,
- marchewka - kostka,
- ziemniak cały,
- burak tarty - pure,
- burak cały,
- inne według zamówienia;
Świerze warzywa odpowiednio przygotowane dostarczane są w opakowaniach 1-5 kg w wacum.
Do góry
Sprzedaż:
Wszystkie nasze produkty posiadają przedłużony termin przydatności do spożycia
(14 dni bez konserwantów)
dzięki zastosowaniu specjalnej atmosfery ochronnej (PET).
Nasze produkty przeznaczone są do sprzedaży w sieci marketów w Polsce
i na terenie Unii Europejskiej, a wybrany asorytment dostarczamy do hoteli, restauracji
i punktów gastronomicznych.
Ceny w naszej firmie są negocjowalne i zależne od ilości zamówionych produktów, podpisania umowy
o stałej współpracy, i innych czynników uzgadnianych w drodze umów bezpośrednich.
Zapraszamy do współpracy!
Do góry